U bent hier

Natuurlijke zonnebrand

natuurlijke zonnebrand

Zon! We kunnen eindelijk weer heerlijk genieten van de zonnige dagen. Maak dan ook vooral gebruik van het gezonde zonlicht, want hiermee maakt je lichaam vitamine D aan dat mede zorgt voor een goede weerstand. Wist je dat ook de lentezon al behoorlijk krachtig kan zijn? Voorkom een zonnesteek door op tijd de schaduw op te zoeken en voor verkoeling te zorgen. Bescherm daarnaast jouw huid tegen de UV-straling van de zon. Dit doe je met een zonnebrand die geschikt is voor jouw huid, maar ook verantwoord en veilig is om te gebruiken. Kortom, kies liever voor een duurzame en natuurlijke zonnebrand. Maar wat is een natuurlijke zonnebrand? Welke stoffen in zonnebrand moet je vermijden? En welke zonnebrand is veilig voor de oceanen? Je ontdekt alles over natuurlijke zonnebrand in deze blog!

Wat is een natuurlijke zonnebrand?

Een natuurlijke zonnebrand is vrij van stoffen die schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid, maar ook voor de natuur. Een reguliere zonnebrand bevat namelijk vaak chemische filters, zoals oxybenzone. Daarnaast worden er andere stoffen toegevoegd, zoals parabenen, nanodeeltjes, aluminium en kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Bij een natuurlijke zonnebrand wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke, minerale filters in plaats van chemische filters. Een zonnebrand gemaakt op natuurlijke basis dus. Dat is niet alleen beter voor jou, maar ook voor onze omgeving.

Veilig voor jou en voor de oceanen

De chemische filters richten ook schade aan aan onze oceanen, de koraalriffen en de zeedieren. Koraalriffen kunnen zelfs afsterven als gevolg van deze stof. In sommige landen is het dan ook zelfs verboden om een niet-natuurlijke zonnebrand met oxybenzone te gebruiken. Wist je bovendien dat veel reguliere zonnebrand producten ter opvulling ook microplastics bevatten? Dit zijn kleine plastic deeltjes die in ons water terechtkomen. Microplastics kunnen leiden tot bodemverontreiniging en zieke dieren.

Welke zonnebrand bevat geen oxybenzone?

Welke zonnebrand is natuurlijk? Kies bewust voor een zonnebrand waarvan je zeker weet dat het vrij is van oxybenzone en dat het oceaan vriendelijk is. Een natuurlijke zonnebrand wil niet altijd zeggen dat deze 100% gifvrij is. Zorg er dus voor dat je een zonnebrand kiest van een voor jou betrouwbaar merk. Zo heeft het duurzame merk lavera een natuurlijke zonnebrand met een hoge beschermingsfactor. Het bevat natuurlijke grondstoffen, zoals kokosnootolie. Bovendien is de lavera zonnebrand vegan, vrij van microplastics en het heeft een recyclebare verpakking. Ook is lavera zonnebrand geschikt voor de zeer gevoelige huid. Bekijk hier het hele assortiment!

Kortom, geniet van de zon, maar kies voor een natuurlijke zonnebrand. Zo bescherm je jezelf, maar ook is een natuurlijke zonnebrand duurzaam en veilig voor zowel mens, dier en milieu!

 

 

 

 
Auteur: Xandra Dubbeldam, adviseur voeding en gezondheid, afgestudeerd aan de Wageningen University & Research