U bent hier

Vegetarische pizza

vegetarische pizza

1 oktober was het Wereld Vegetarisme Dag! Deze dag is in het leven geroepen om meer bewustzijn te creëren rondom vegetarisme en de positieve effecten daarvan. Door vegetarisch te eten kom je meteen in de stemming voor dierendag, want door minder vlees te eten kan je het dierenwelzijn bevorderen. Vegetarisch eten heeft ook een positief effect op de aarde, de natuur en het klimaat. Eet ook eens vegetarisch en probeer deze heerlijke vegetarische pizza!

Ingrediënten

Het pizzadeeg:

De garnering:

Bereiding

  1. Los de bakkersgist op in 10 cl lauw water en voeg 50 gram tarwemeel toe.
  2. Roer het goed door elkaar en laat het mengsel een paar minuten staan.
  3. Meng de rest van het tarwemeel met het zout in een kom, maak een kuiltje en voeg hier het mengsel en de olijfolie toe. Voeg vervolgens de rest van het water toe.
  4. Meng het deeg minimaal 5 minuten, zodat het glad wordt en niet plakkerig is.
  5. Laat het deeg 30 minuten rusten in een kom met daarover een theedoek en zet het op een warme verwarming.
  6. Zorg ervoor dat alle luchtbellen uit het deeg zijn door stevig op het deeg te drukken en door het een beetje uit te rekken.
  7. Strooi wat bloem op het aanrecht en leg het deeg erop. Gebruik een deegroller om het deeg de gewenste vorm te geven.
  8. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  9. Snijd de paprika’s in reepjes en snipper de ui en het teentje knoflook.
  10. Doe wat olie in een pan en bak alles 3 tot 4 minuten. Voeg wat zout toe voor de smaak.
  11. Verdeel de tomatenpuree over het oppervlak van het deeg en zorg ervoor dat het niet op de randen komt.
  12. Snijd de mozzarella bollen in plakjes en verdeel deze op de tomatenpuree.
  13. Verdeel vervolgens de gebakken groente, de zongedroogde tomaten en de Provençaalse kruiden erover.
  14. Voeg tot slot de zwarte olijven toe en een beetje zout.
  15. Giet er een scheutje olijfolie over en bak ongeveer 15 minuten op de boven van de oven.
  16. Haal de pizza uit de oven en garneer de pizza met de rucola

Eet smakelijk!